Bidelegetøj - Multi-Mam DK


Bidelegetøj

Når du vælger et bidelegetøj til din baby, er der nogle vigtige ting at tage hensyn til. En af de første ting er selvfølgelig at det passer til din baby og at den hjælper. Det altoverskyggende er også at den er sikker og vi har derfor lavet en liste som du kan have med når du går ud i butikkerne.

Vær opmærksom på disse materialer

  • Plastik bideringe, specielt hvis der er indhold af BPA, PVC og phtalater.
  • Malede bideringe produceret i Kina kan indeholde bly, så dem bør du undgå.
  • Enhver bidering der ikke er velproduceret eller har dele der nemt kan brække af og dermed risiko for at sluge.
  • Undgå også kiks, da sukkerindholdet kan give huller i tænderne.

Sikre materialer i bideringe

De bedste materialer til en bidering er naturligt materiale, som f.eks. 100% gummi eller bomuld. Udstoppet legetøj eller en simpel blød klud kan også lindre og være til stor morskab for din baby. Medicinsk silikone er også sikkert og formentlig den mest holdbare overfor slitage og samtidig den nemmeste at rense ud af de materialer der er nævnt.

Når du vælger en bidering skal du tænke på babyens adfærd indtil nu. Hvis din baby foretrækker at tygge på tæpper og tøj, vil en bomulds bidering måske være det bedste. På den anden side hvis din baby foretrækker hårde ting som plastik og husholdningsting, så skal du måske vælge en bidering af hårdt gummi eller træ.

Her er nogle andre ting du også kan kigge efter når du køber bidering:

  • Er den nem at rengøre?
  • Giver den også min baby nogle motoriske færdigheder?
  • Stimulerer den min baby på flere måder f.eks. piben, et farverigt design og forskellige materialer?
  • Kan den afkøles i køleskabet?

For yderligere lindring kan du afkøle bideringen i køleskabet. Kulde hjælper med at dulme og lindre smerten. Men frys den ikke, da direkte kontakt med isede overflader kan skade gummerne. Du kan også påføre en gel på de steder hvor bideringen har direkte kontakt med gummerne.

Sådan behandler du en bidering

Rengør bideringen efter brug. Alt efter hvad der er angivet på bideringen kan den tåle opvaskemaskinen, men husk at tjekke inden.

Se jævnligt efter om der er skader på bideringen. Efterhånden som dit barns tænder vokser, er det sandsynligt at der kan komme revner og ridser og der kan måske også være dele der brækker af og måske gøre, at babyen kan sluge noget. I så fald skal du udskifte den med det samme.