Brystvorte besvær - Multi-Mam DK

Ømme, skadede brystvorter og smerter hos moderen kan gøre at moderen ikke føler sig tilstrækkelig når det kommer til at skulle amme sin baby. Det kan igen føre til en mindre tæt kontakt til babyen fordi hun ikke betragter det som en hyggelig tid men mere en pinsel. Ømme brystvorter kan også påvirke tilløbet af mælk i brystet.

Når moderen bliver mere anspændt er der risiko for at en ond cirkel er startet og det betyder ofte at barnet bliver fravænnet tidligere. Det bør sikres, at moderen bliver tilbudt de mest moderne midler for at lindre smerter således at hun kan amme så længe som muligt.

Det vigtigste ved amning for at undgå smerter, er en rigtig siddestilling og at babyen griber om brystet på den rigtige måde. Hvis babyen ikke griber rigtig om brystet men kun taget brystvorten ind i munden vil brystvorten blive beskadiget da den vil gnide op af babyens gane.

Det vigtigste for en mor med skadede brystvorter er ikke hvor lang tid det vil tage for brystet at hele op, men hvor hurtigt smerterne kan lindres.