Når babyen bider - Multi-Mam DK


Når babyen bider

At blive bidt under amningen er ikke bare smertefuldt men kan også gøre amningen til en ubehagelig oplevelse for dig. Det er uanset om brystvorten er øm efter et bid eller for du konstant er bange for, at det skal ske igen. Det kan tage fornøjelsen fra den hyggestund det burde være både for dig og din baby.

Sådan forebygger du bid under amning

Det er umuligt for babyen at bide hvis babyen ligger rigtig ved brystet og har den rigtige sutteteknik. Under amningen dækker babyens tunge for tænderne i undermunden så det ikke er fysisk muligt. Så det bedste du kan gøre for at forebygge bid er at observere din baby. Det er ofte mod slutningen når du ammer det sker, fordi babyen er mæt og ikke helt så koncentreret mere. Kig på din baby og læg mærke til når der sker en ændring i den måde babyen suger sig fast til brystet på eller du kan mærke at tungen trækkes tilbage. Stop med at amme og fjern babyen fra brystet for at reducere risikoen for et bid. Hvis det sker i begyndelsen af amningen, skal du kontrollere at babyen ligger rigtigt, skift evt. stilling så babyen har mulighed for at ligge på en anden måde.

Selvom tandfrembrud er en frygt hos mange mødre, gør det ikke nødvendigvis at du skal slutte med at amme. Hvis bidning er på grund af tandfrembrud skal du fjerne barnet fra brystet og tilbyde en bidering i stedet.

Selvom tandfrembrud er en frygt hos mange mødre, gør det ikke nødvendigvis at du skal slutte med at amme. Hvis bidning er på grund af tandfrembrud skal du fjerne barnet fra brystet og tilbyde en bidering i stedet.

Hvis din baby er forkølet kan du prøve at amme i en lidt mere lodret position så vejrtrækningen bliver lettere.

Alle babyer kan lære at lade være med at bide uanset alder – det eneste du skal gøre er at være positiv og vedholdende. Vær blid og positiv i den måde hvorpå du lægger babyen til og igen fjerner din baby fra brystet.

Det gør du hvis din baby bider

Stop amningen med det samme. Men prøv ikke på at tage babyen væk (selvom det er en naturlig reaktion), da det kan forårsage mere skade på brystvorten. I stedet skal du trykke babyen længere ind mod brystet og putte din finger ind imellem babyens læber, mellem tænderne og trække brystvorten ud. Tag en lille pause eller afslut amningen helt, alt efter om din baby stadig er sulten. Hvis biddet har givet skader på brystvorten, skal du straks gøre noget så det ikke udvikler sig til en infektion. Du kan nedkøle brystvorten med en isterning som lindrer smerten og derefter lægge et kompres på som vil hjælpe med ophelingen. Derefter kan du påføre en beskyttende balm som plejer huden men også beskytter mod yderligere ømhed.